Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruptură majoră între PNL şi Iohannis

iohannis pnl 2

Între preşedintele Klaus Iohannis şi PNL există o primă ruptură majoră. Discursul preşedintelui de miercuri, de la BNR, în care a criticat noul Cod Fiscal, îi pune pe liberali într-o postură ingrată: fie susţin în continuare Codul Fiscal, în ciuda poziţiei lui Iohannis, fie se răzgândesc pentru a fi pe aceeaşi lungime de undă cu şeful statului.

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban afirmă clar că liberalii ar trebui să susţină în continuare noul Cod Fiscal, indiferent dacă acesta va fi promulgat sau nu de Iohannis.

Orban a afirmat, la Antena 3, că poziţia preşedintelui e "de bun-simţ", pentru că prosperitatea nu poate fi construită pe deficite şi pe creşterea datoriei publice. Totuşi, liderul PNL consideră bun şi necesar noul Cod Fiscal.

"Partea a doua, în care se referă la Codul Fiscal, într-adevăr, indică posibilitatea ca preşedintele să formuleze o cerere de reexaminare. Dar nu oferă garanţia acestei cereri. Cred că încă este în dezbatere la nivelul instituţiei prezidenţiale acest subiect şi nu ştiu să se fi luat o decizie. În ceea ce priveşte poziţia PNL, ea va fi adoptată în Biroul Politic Naţional. În ceea ce priveşte poziţia mea, vă spun de acum că PNL, în mod evident, sprijină acest Cod fiscal, l-a votat şi a contribuit din plin cu amendamente la îmbunătăţirea proiectului legislativ care a fost iniţiat de Guvern. Dovadă că am şi anunţat public, înainte de a se efectua votul, că dacă se aprobă reducere TVA la 19 % - nu la 20%, cum era în proiectul de lege de la Guvern – anularea supraaccizei pe combustibil şi încă câteva măsuri, noi susţinem Codul fiscal. În mod evident, am votat pentru Codul fiscal şi considerăm că acest Cod fiscal este necesar pentru a crea premisele unei dezvoltări economice, după o perioadă în care, din păcate, s-au întâmplat foarte multe lucruri neplăcute în economia reală. Vă dau o singură informaţie, care este confirmată: 370.000 de firme, de la inaugurarea Guvernului Ponta au fost închise, iar 80.000 de firme au intrat în insolvenţă. Capitalismul românesc, în momentul de faţă, este supus unui asalt incredibil. Există un adevărat măcel al companiilor, în special al companiilor româneşti, care are foarte multe fundamente şi care are la bază şi comportamentul Guvernului faţă de companii", a declarat Orban, la Antena 3.

Ludovic Orban a mai afirmat că o eventuală cerere de reexaminare ar pune sub semnul întrebării o decizie a PNL, însă liderul deputaţilor liberali este decis să ceară în Parlament un vot pentru noul Cod Fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.