Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Ruptură TOTALĂ în ALDE. Scandalul se mută în instanţă

sigla alde

UPDATE: Contactat de stiripesurse.ro, Daniel Constantin a afirmat că declaraţia transmită şi redată de agenţiile de presă nu îi aparţine, ci este vorba despre o eroare a unui consilier. Poziţia oficială a acestuia va fi prezentată în această seară, într-o emisiune la Realitarea TV.

Ştirea iniţială:

Este ruşinos că domnul Tăriceanu să vorbească despre şantaj atâta timp cât el este cel care s-a luptat ca persoane cu probleme penale să îşi găsească loc pe listele partidului pentru alegerile parlamentare, afirmă copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

"Şedinţa convocată astăzi a fost nestatutară, iar convocarea Congresului în cadrul acesteia este o decizie abuzivă. La fel cum sunt toate deciziile adoptate astăzi. Ceea ce clamează domnul Tăriceanu, privind decizia de convocare a Congresului cu 50%+1 din numărul delegaţiilor judeţene, nu este statutar şi va fi atacat în instanţă. Este ruşinos ca domnul Tăriceanu să vorbească despre şantaj atâta timp cât el este cel care s-a luptat ca persoane cu probleme penale să îşi găsească loc pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. Din păcate, domnul Tăriceanu a pus pe masa ALDE şi pe masa guvernului interesele sale şi ale unui grup restrâns de influenţă", afirmă Constantin, într-o declaraţie pentru Agerpres.

Vezi şi: Tăriceanu, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre Congresul ALDE: 'Am fost șantajat de Daniel Constantin'

ALERTĂ - Se rupe ALDE? Daniel Constantin și-a RETRAS oamenii din ședință / VIDEO

SURSE - BOMBĂ în ședința ALDE: s-a propus EXCLUDEREA lui Daniel Constantin


Reacţia vine după ce copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că "a fost şantajat" de Daniel Constantin ''în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze la alegerile parlamentare''. 

"Am asistat în prima parte a Delegaţiei Permanente la câteva comentarii făcute de colegul meu, Daniel Constantin, care şi-a declarat nemulţumirea în legătură cu modul în care funcţionează în momentul de faţă ALDE şi a ieşit din sală în mod clar demonstrativ. Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme. Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare şi au am fost pur şi simplu şantajat de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare, cu care nu eram de acord (...). Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că, dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze. Şi el mi-a spus că nu are nicio problemă în acest sens", a afirmat Tăriceanu, duminică, la finalul Delegaţiei Permanente a ALDE, de unde Daniel Constantin a plecat însoţit de un grup de parlamentari şi secretari de stat, majoritatea foşti membri ai Partidului Conservator. 

El a arătat că, în acele condiţii, "cineva'' trebuia să facă o concesie", adăugând că a fost una costisitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.