Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a băgat NATO în ALERTĂ, iar Angela Merkel face o declarație uimitoare

cf3a5123143e4d94bb6b5368a56784be-cf3a5123143e4d94bb6b5368a56784b

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că nu este deosebit de preocupată în legătură cu recentele incursiuni ale unor aeronave ruseşti deasupra Oceanului Atlantic şi a Mării Negre şi Baltice, detectate de NATO.

Angela Merkel a amintit, în cadrul unei conferinţe de presă cu premierul sloven Miro Cerar, că în ultimele luni s-a înregistrat o intensă activitate în materie de exerciţii militare ruse.

'Dar nu sunt preocupată într-un mod acut că are loc o încălcare de amploare a spaţiului aerian', a afirmat cancelarul german.

NATO a anunţat miercuri că a interceptat patru formaţiuni de aeronave ruseşti în circa 24 de ore, începând de marţi, evocând o intensificare neobişnuită a acestor activităţi, într-un moment tensionat în relaţiile Est-Vest din cauza crizei din Ucraina.

Un comunicat al NATO a precizat că, în ultimele zile, avioane ale ţărilor membre ale Alianţei au decolat din patru locuri diferite pentru misiuni de interceptare a unor aparate militare ruse deasupra Mării Baltice, Mării Nordului, dar şi a Mării Negre. Cea mai importantă operaţiune a mobilizat aparate din trei ţări membre NATO - Norvegia, Marea Britanie şi Portugalia - după detectarea unui grup de opt avioane ruse - patru bombardiere şi patru avioane de alimentare, în formaţie deasupra Oceanului Atlantic, scrie agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.