Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a cerut Damasculuii să oprească bombardamentele în Siria pe perioada negocierilor de la Geneva

twitter.com
Wadi Barada siria damasc

Rusia a cerut guvernului sirian să oprească raidurile aeriene pe perioada negocierilor de pace de la Geneva, a declarat miercuri emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, relatează AFP. 'Astăzi, Rusia a anunţat că a cerut în mod oficial guvernului sirian să oprească loviturile aeriene pe perioada discuţiilor', a spus el în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, la finalul unei reuniuni a Grupului de lucru privind încetarea focului în Siria.

Rusia, Turcia şi Iranul au reuşit la sfârşitul lunii decembrie să instituie un acord de încetare a focului care, în pofida încălcărilor repetate, a permis reducerea în intensitate a luptelor în Siria. Totodată, Staffan de Mistura a afirmat că nu se aşteaptă la progrese majore în negocierile de pace care încep joi la Geneva între guvernul sirian şi opoziţie, însă speră că cele două părţi vor profita de acest 'elan pozitiv' pentru a ajunge la un acord politic, relatează Reuters, DPA şi AFP. 'Dacă mă aştept la progrese? Nu, nu mă aştept la progrese imediate, ci la începutul unei serii de discuţii', a spus de Mistura, conform Agerpres.

Delegaţia guvernului de la Damasc şi cea a Înaltului comitet de negocieri (HCN), care reuneşte principalele grupuri de opoziţie, au ajuns deja la Geneva. Staffan de Mistura a afirmat că sunt aşteptate şi alte delegaţii, fără a face însă alte precizări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.