Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a fost ATACATĂ: Peste 30 de țări au BOMBARDAT, cibernetic, cele mai mari bănci ruse

putin

Un atac cibernetic de amploare, care a fost lansat de pe mii de calculatoare piratate în peste 30 de țări, vizează mai multe mari bănci din Rusia, relatează joi AFP citată de Agerpres.

Informația în acest sens a fost oferită de laboratorul Kaspersky, specializat în securitate informatică. Atacul cibernetic a început marți.

Citește și: Nu ai mai văzut așa ceva: Acesta e CEL MAI RAPID CAMION din lume / VIDEO

Cea mai mare instituție financiară din Rusia, banca publică Sberbank, a anunțat că a fost vizată de un atac cibernetic, dar că a reușit să-l neutralizeze fără ca activitățile să-i fie prejudiciate.

Potrivit Kaspersky, atacuri ''complexe'' de tipul DDoS care constau în tentativa de a face un server indisponibil suprasolicitându-l cu cereri de accesare au început marți, la ora 13.00 GMT și continuau joi. Cu o durată medie de o oră, dar putând atinge și aproape 12 ore, acestea au afectat ''site-urile de internet a cel puțin cinci instituții financiare care se află printre primele zece'' rusești, a precizat societatea într-un comunicat.

Citește și: ADN-ul uman conține mult ADN non-uman: Cât de mare e partea de animal din oameni

Aceste operațiuni au constat în lansarea a 660.000 de cereri de accesare pe secundă de pe o rețea de computere piratate fără știința proprietarilor lor (''botnet'') care conțin peste 24.000 de calculatoare în 30 de țări din care majoritatea se află în SUA, India, Taiwan și Israel, a adăugat aceeași sursă.

La solicitarea AFP, Banca centrală din Rusia a confirmat că a identificat ''atacuri asupra unei serii de mari bănci'' comise în special de pe dispozitive conectate, care nu au blocat însă accesul clienților la servicii.

Citește și: China a deschis FABRICA DE ȚÂNȚARI: 20 de milioane de insecte vor fi eliberate săptămânal! Iată motivul

Unul dintre responsabilii Sberbank, Stanislav Kuznețov, a precizat că grupul a suferit 68 de atacuri de acest tip în 2016 și că ultimul a fost unul dintre cele mai importante, dar ''nu cel mai puternic''.

Kaspersky a reamintit că atacurile de tip DDoS constituie ''unul dintre instrumentele cele mai răspândite utilizate de răufăcători pentru a ataca firmele''.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Aceste atacuri s-au înmulțit în ultimii ani odată cu apariția băncilor online dar și în contextul tensiunilor provocate de criza ucraineană, cu acțiuni asupra site-urilor Kremlinului, băncilor rusești sau al NATO.

Recent, hackerii ruși au fost acuzați de autoritățile americane pentru piratarea unor servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei prezidențiale.

Citește și: Imagini cu o EXPLOZIE NUCLEARĂ în subteran / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.