Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a lansat Operațiunea Caucasus/ VIDEO

uawire.org
caucasus tancuri eliocoptere razboi

Declaratia a fost facuta in timpul ultimei etape a exercitiilor militare de amploare Caucasus - 2016 desfasurate in Crimeea.

Vezi și: Cancan la Palatul Victoria. Cine e 'SĂGEATA' liberală care face furori la Guvern

Rusia a format "un grup militar auto-suficent" in Crimeea, capabil sa respinga tentativele de a prelua controlul asupra peninsulei, scrie agentia Interfax citand o declaratie a Ministrului Apararii, potrivit Reuters.

Rusia a anexat in 2014 peninsula Crimeea de la Ucraina, dupa ce presedintele pro-rus Viktor Ianukovich a fost indeoartat de la putere in urma mai multor luni de proteste.

Rusia a demarat luna trecuta exercitii militare in zona de granita cu Ucraina, in peninsula Crimeea si in Caucazul de Nord, la mai putin de doua saptamani dupa ce a efectuat alte manevre de amploare, scrie AFP.

Aceste manevre isi propun sa testeze pregatirea de lupta pentru circa 12.500 de soldati din districtul militar sud, preciza ministerul rus al Apararii.

Vezi și: Victor Ponta a scăpat parțial de controlul judiciar - Vezi noile condiții

Flota rusa din Marea Neagra si din Marea Caspica urmeaza de asemenea sa ia parte la aceste exercitii, alaturi de aviatie si de forte aeropurtate.

Presedintele rus Vladimir Putin ordonase la finele lui august vaste manevre militare in mai multe regiuni rusesti, inclusiv in Crimeea si la granita ucraineana.

Armata rusa si-a multiplicat exercitiile militare de mare amploare pe intregul sau teritoriu, de la inceputul crizei in relatiile sale cu occidentul, dupa implicarea in conflictul din Ucraina si anexarea Crimeei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.