Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia lansează acuzaţii grave: România, implicată în încălcarea Tratatul Forţelor Nucleare

deveselu

Rusia lansează o acuzaţie gravă la adresa NATO, cu privire la o acţiune desfăşurată pe teritoriul României. Potrivit administraţiei de la Moscova, sistemele antirachetă care vor fi instalate în România şi Polonia încalca Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare.

Potrivit adjunctului ministrului rus de externe, citat de TVR, Statele Unite vor să instaleze la Deveselu sisteme MK 41 utilizate pentru rachete cu rază medie şi lungă de acţiune. Acestea sunt interzise de Tratatul Fortelor Nulceare.

Acuzaţii similare au fost formulate de Rusia în octombrie 2014. Casa Albă a respins însă acuzaţiile Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest, declara, anul trecut, că "Statele Unite îşi menţin angajamentul de a respecta acordurile de securitate semnate cu Rusia. Facem acest lucru pentru că este în interesul securităţii noastre naţionale să respectăm angajamentele luate pe scena internaţională. Putem face asta, asigurând, totodată, securitate pentru aliaţii noştri din Europa, şi vom continua în acest sens."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.