Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ameninţă că VA ÎNCHIDE Telegram

reuters
Telegram

Rusia a ameninţat vineri cu blocarea mesageriei criptate Telegram, o aplicaţie folosită de peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume, reproşându-i că nu furnizează informaţiile cerute de lege în momentul în care autorităţile încearcă să-şi consolideze controlul asupra acestor servicii de internet în contextul luptei împotriva terorismului, relatează AFP, conform agerpres.

Agenţia rusă de reglementare în domeniul media şi telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a publicat pe site-ul său o scrisoare deschisă adresată creatorului aplicaţiei Telegram, Pavel Durov, considerat "copilul teribil" al internetului rus, care a rezistat în trecut presiunilor serviciilor secrete ruse.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

Acestuia i se cere completarea unui formular furnizând informaţii despre societatea sa pentru a semnala "pur şi simplu că Telegram este pregătit să lucreze în conformitate cu legislaţia rusă".

"În caz de refuz de a-şi îndeplini obligaţiile de difuzor de informaţii, Telegram va fi blocat în Rusia", avertizează autoritatea de reglementare.

Acest avertisment din partea autorităţii de reglementare intervine într-un moment în care parlamentul rus studiază un proiect de lege prin care utilizatorii sunt obligaţi să se identifice printr-un număr de telefon pentru a utiliza mesageria.

Măsurile respective sunt adoptate în contextul neîncrederii în creştere din partea autorităţilor faţă de aceste servicii populare de internet, uneori dificil de controlat în cadrul luptei împotriva terorismului, dar de asemenea a presiunilor constante la adresa internetului rusesc, extrem de utilizat în ultimii ani de opoziţia rusă în lipsa de acces la mass-media oficiale.

Citeşte şi: Turcii au venit în Qatar şi nu mai vor să plece. Baza militară va avea regim de permanenţă

Aplicaţia Telegram a fost lansată în 2013 în SUA de Pavel Durov, creatorul reţelei sociale VKontakte, "Facebook-ul rusesc" şi un tânăr geniu al internetului rus, amator de provocări.

Serviciul permite schimbul de mesaje de tip text şi audio, fotografii şi clipuri video într-un mod foarte rapid, dar mai ales foarte sigur, precum şi crearea grupurilor de discuţii sau canalelor de difuzare a mesajelor.

Aplicaţia lui Durov a cunoscut un succes foarte rapid, dar este acuzată că serveşte ca mijloc de comunicare pentru jihadiştii Statului Islamic pentru pregătirea de atentate şi se află în colimatorul autorităţilor din mai multe ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.