Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ameninţă cu măsuri SIMETRICE la ultimele sancţiuni americane

rusia, sua, nato

Dacă preşedintele american Donald Trump va promulga proiectul de lege votat recent aproape în unanimitate de Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA - şi care mai trebuie să treacă şi de Senat - privind instituirea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, iar proiectul devine lege, Moscova va reacţiona prin măsuri "simetrice", scrie în ediţia sa de joi cotidianul economic rus Kommersant, citat de RIA Novosti. potrivit agerpres.

Ca răspuns la noile sancţiuni, Moscova ar putea expulza 35 de diplomaţi americani aflaţi la post în Rusia şi ar putea pune sechestru pe un complex de vile şi de depozite ale Ambasadei SUA, potrivit ziarului rus menţionat, care citează, sub rezerva anonimatului, o sursă din cadrul Ministerului de Externe rus. Conform Kommersant, este vorba de fapt de un complex de vile şi depozitele aferente din Serebrianîi Bor, la nord-vest de Moscova.

Minunea japonează n-a durat mult. A DEMISIONAT prima femeie aleasă în fruntea opoziţiei

În reacţia sa, Rusia va lua în considerare şi scandalul diplomatic de la finele anului trecut, când preşedintele de la acea vreme Barack Obama a ordonat expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi şi închiderea a două clădiri utilizate de Ambasada Rusiei în SUA, a indicat sursa diplomatică rusă.

Totodată, potrivit acesteia, Rusia ar putea limita numărul funcţionarilor diplomatici americani de la Moscova, întrucât numărul lor l-ar depăşi pe cel al diplomaţilor ruşi de la Washington.

Dar Moscova dispune de o pârghie limitată când vine vorba de a afecta în mod serios economia SUA, potrivit unor oameni de afaceri şi analişti ruşi, citaţi de ziar. Schimburile comerciale directe între cele două ţări nu este prea mare şi s-a cifrat la 20,2 miliarde de dolari în 2016.

Citeşte şi: Noile sancţiuni americane, impuse Rusiei, NU sunt pe placul Germaniei. Europa este pregătită de contra-măsuri

Cu toate acestea, Rusia furnizează în continuare SUA uraniu îmbogăţit pentru centralele nucleare, titan pentru industria aviatică, precum şi aluminiu şi oţel.

Eventualele restricţii asupra activităţii companiilor americane în Rusia ar avea în schimb un impact mai sensibil, acestea ocupând o nişă importantă pe piaţa rusă de consum, în domeniile IT şi farmaceutic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.