Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță concluziile negocierilor: Moscova reduce activitatea militară înspre Kiev și Cernihiv; asigurări primite de la Kiev

stiri.md
Rusia steag drapel

Partea rusă și-a anunțat intenția de a întreprinde doi pași pentru a detensiona situația din Ucraina, a declarat marți șeful delegației ruse, Vladimir Medinsky, reporterilor, după discuțiile cu partea ucraineană la Istanbul, relatează Interfax. În paralel, Ministerul Apărării din Rusia a decis să reducă activitatea militară în zona Kiev și Cernihiv, relatează TASS.

„De asemenea, luăm doi pași pentru a detensiona conflictul”, a spus Medinsky. Potrivit acestuia, unul dintre pași vizează aspectul militar, iar al doilea - cel politic. „Una dintre funcții – pe partea militară – va fi anunțată de viceministrul apărării, iar pe partea politică o voi face eu mai târziu”, a mai spus șeful delegației. Discuţiile purtate la Istanbul au fost constructive, a mai spus Medinsky. El a menționat că partea rusă a primit de la Ucraina pentru a fi luată în considerare „poziția lor clar formulată pentru includerea în acord”. „Aceste propuneri vor fi luate în considerare în viitorul apropiat, raportate Președintelui, iar răspunsul nostru corespunzător va fi dat”, a subliniat șeful delegației.

Medinsky a mai anunțat că Rusia a primit propuneri scrise din partea Ucrainei care confirmă dorința Kievului pentru un statut neutru și non-nuclear. Potrivit acestuia, propunerile Kievului, în special, includ respingerea producției și desfășurării tuturor tipurilor de arme de distrugere în masă.

„Datorită faptului că negocierile cu Ucraina trec într-un plan practic, s-a luat decizia de a reduce semnificativ activitatea militară în direcțiile Kiev și Cernigov”, a declarat ministrul adjunct al Apărării, Alexander Fomin . Potrivit acestuia, partea rusă pleacă de la faptul că Kievul va lua decizii adecvate și va crea condiții pentru continuarea muncii normale.

Ca urmare a rezultatelor negocierilor cu delegația ucraineană la Istanbul , Fomin a mai cerut Kievului să respecte cu strictețe Convențiile de la Geneva și să excludă tortura prizonierilor de război ruși.

Anterior, șeful Ministerului Apărării , Serghei Șoigu, a declarat că armata ucraineană a suferit daune semnificative, ceea ce „ne permite să ne concentrăm asupra atingerii obiectivului principal - eliberarea Donbass-ului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.