Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar putea cere Frantei despagubiri de circa 3 miliarde de euro

mistral

Rusia ar putea cere Frantei despagubiri de pâna la 3 miliarde de euro în cazul nerespectarii contractului privind livrarile de nave de tip Mistral, estimeaza experti francezi, consultati de ziarul Le Parisien.

În plus la valoarea contractului de furnizare a navelor - 1,2 miliarde de euro - Rusia ar putea pretinde despagubiri de aproximativ 800 milioane de euro pentru fiecare din cele doua nave 'Mistral', scrie Ria Novosti, citând ziarul francez.
Cu toate acestea, nu exista o parere unanima în presa franceza cu privire la valoarea despagubirilor pe care le-ar putea solicita Rusia în cazul unui refuz din partea Parisului de a livra navele contractate, în conditiile tensionarii situatiei din estul Ucrainei în ultimele saptamâni.
Astfel, jurnalistii de la Nouvel Observateur considera ca Moscova ar putea percepe compensatii de minimum 250 milioane de euro. Dimpotriva, publicatia Le Monde estimeaza ca valoarea despagubirilor s-ar putea ridica la aproximativ un miliard de euro.
În urma cu o zi, presedintele François Hollande a suspendat livrarea primei nave de acest tip - Vladivostok - marinei ruse. Potrivit unui comunicat al Palatului Elysee, seful statului francez 'considera ca situatia actuala din estul Ucrainei nu permite înca' aceasta livrare si 'considera potrivit sa suspende, pâna la noi ordine', autorizarea necesara exportarii primei nave Mistral în Rusia.
Potrivit contractului, Franta trebuia sa livreze Rusiei prima nava din clasa Mistral înca la 1 noiembrie 2014, dar aceasta data putea fi amânata cu 30 de zile, de comun acord între parti, fara nicio penalitate. La 14 noiembrie, Moscova a declarat ca mai asteapta pâna la sfârsitul lunii înainte de a reclama despagubiri pentru neexecutarea contractului si ca sumele solicitate vor fi facute publice.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.