Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia asistă pasivă la alegerile din Ucraina

alegeri

Rusia asistă, pasivă, la alegerea, duminică, a unui nou Parlament al Ucrainei, conștientă că, pentru prima oară de la independența țării, în 1991, influența sa s-a diminuat considerabil, în condițiile în care conflictul din est a întors ochii ucrainienilor spre Vest, scrie AFP, care comentează: ”Este marele paradox al strategiei președintelui Vladimir Putin în Ucraina: încercând să stopeze influența occidentalilor, șeful statului rus, prin anexarea Crimeei și susținerea separatiștilor din regiunile Lugansk și Donetsk, a împins Kievul în brațele Vestului”.

Observatorii apreciază că, dacă perioada electorală a permis o foarte relativă acalmie pe plan militar, luptele se vor intensifica masiv după alegerile legislative, în condițiile în care mai multe puncte fierbinți ale liniei de front sunt disputate de militarii ucrainieni și de rebelii pro-ruși.
Oficial, Moscova așteaptă pentru a se pronunța: ”Așteptăm rezultatele alegerilor, să vedem noua configurație a parlamentului ucrainean. Sper că întelepciunea poporului ucrainean va prevala”, îl citează France Presse pe șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, potrivit rfi.ro.
Agenția amintește că printre cele 29 de partide care se luptă pentru cele 450 de fotolii ale Radei, parlamentul ucrainean, niciunul nu reprezintă oficial fostul regim al președintelui demis Viktor Ianukovici.
Și pentru prima oară din 1993 partidul comunist, asociat în mintea alegătorilor de facto cu Rusia, ar fi afectat de această reașezare a peisajului politic ucrainean și ar putea să rămână fără niciun deputat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.