Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia AVERTIZEAZĂ asupra conflictului din Peninsula Coreea: 'Orice pas nechibzuit ar putea duce la o EXPLOZIE'

www.antena3.ro
explozie, foc, incendiu

Orice pas nechibzuit în Peninsula Coreea ar putea duce la o 'explozie', a declarat luni, în faţa jurnaliştilor, ministrul adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov, potrivit TASS.

'Nu trebuie să fie loc pentru o escaladare. Cei care sunt mai puternici şi mai deştepţi trebuie să manifeste reţinere. În situaţia actuală, orice pas nechibzuit poate duce pur şi simplu la o explozie - explozie politică, explozie militară', a spus oficialul rus, subliniind că testul nuclear întreprins duminică de Phenian oglindeşte o tendinţă în creştere privind complicarea situaţiei din Asia de Nord-Est.

Citește și: Israelul îndeamnă SUA să ATACE Coreea de Nord: Sfatul incredibil al unui important om de la Ierusalim

Totodată, Riabkov a reiterat poziţia Rusiei conform căreia presiunile prin sancţiuni asupra Coreii de Nord sunt lipsite de perspectivă.

El a amintit că mulţi dintre participanţii la dialogul în vederea depăşirii problemei nord-coreene au o anumită influenţă asupra Phenianului. Potrivit lui Serghei Riabkov, Coreea de Nord poate fi influenţată prin formularea de 'propuneri realiste pentru dialog, iar aici foarte multe depind de colegii noştri americani, care, din păcate, până acum sunt mai tentaţi să discute prin limbajul sancţiunilor, limbajul ameninţărilor, decât să caute soluţii cu ajutorul metodelor diplomatice'.

Citește și: Scenariu incredibil în Coreea de Nord: SUA sunt pregătite să răspundă cu foc la amenințările nucleare ale Phenianului

De asemenea, Riabkov nu a exclus că amplasarea de noi elemente ale sistemului american antirachetă în Coreea de Sud ar putea obliga Federaţia Rusă să ia măsuri 'pentru restabilirea echilibrului' în zonă, anunță Agerpres.

Coreea de Sud a anunţat luni că va desfăşura temporar restul de patru lansatoare pentru sistemul american de apărare antirachetă THAAD. Decizia privind întărirea sistemului american antirachetă a fost luată de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in în condiţiile escaladării tensiunilor cu Phenianul, care a efectuat duminică un al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.