Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează NATO: Asta va avea 'consecinţe catastrofale'

nato rusia

O extindere a NATO în Georgia şi Ucraina ar putea avea 'consecinţe catastrofale' pentru Europa, a declarat marţi ambasadorul rus pe lângă Alianţa Atlantică, Aleksandr Gruşko, într-un interviu pentru canalul rus de televiziune LifeNews.

'Acest joc politic în jurul extinderii NATO în Georgia şi Ucraina poate avea profunde consecinţe geopolitice pentru Europa întreagă', a afirmat diplomatul rus în interviul menţionat, potrivit AFP.

'Sper că cei de la Bruxelles şi din alte capitale sunt pe deplin conştienţi de pericolul acestor mici jocuri. Acestea ar putea avea consecinţe catastrofale', a insistat el.

În acelaşi timp, ambasadorul rus a declarat că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO 'va diviza societatea ucraineană' şi 'va genera tensiuni în relaţiile internaţionale', apreciind totodată că Europa centrală şi ţările baltice sunt în prezent 'teren de confruntare militară' ca urmare a voinţei 'expansioniste' a Alianţei Atlantice.

Rusia a anunţat deja duminică că şi-a adaptat doctrina maritimă la expansiunea 'inadmisibilă' a NATO, acest anunţ intervenind în contextul unor tensiuni inedite, de la sfârşitul Războiului Rece, între Moscova şi Occident pe fondul conflictului din Ucraina.

NATO, care acuză Moscova de trimiterea de soldaţi în estul separatist al Ucrainei, a decis în februarie să-şi consolideze apărarea pe flancul său estic, prin crearea unei noi forţe de reacţie rapidă de 5.000 de militari şi a şase centre de comandă şi control în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi România, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.