Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia contraatacă: Liderii unor ţări din UE s-au implicat deschis în campania electorală din SUA

lavrov

Liderii unor ţări care sunt aliate ale SUA au intervenit în mod deschis în campania pentru alegerile prezidenţiale americane, în timp ce toate acuzaţiile potrivit cărora Rusia a făcut acelaşi lucru sunt calomnioase, a declarat miercuri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă, după o reuniune cu omologul său austriac, preşedintele Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Sebastian Kurz, relatează TASS citată de MIA. 'Lipsite de temei, nefondate şi, aş spune, acuzaţii calomnioase ies la suprafaţa", a afirmat Lavrov "Ceea ce face ca întreaga situaţie să fie deosebit de cinică este că noi suntem acuzaţi de cei care au intervenit în campania electorală în cel mai activ mod", a spus responsabilul rus.

"În contrast cu Rusia, un număr de lideri ai unor ţări care sunt aliate ale SUA o susţin deschis pe Hillary Clinton. Foarte activi în acest sens au fost Angela Merkel, Francois Hollande, Theresa May şi lideri ai altor state europene', a menţionat şeful diplomaţiei ruse. "State europene, oficiali au mers până acolo încât să-l demonizeze pe Donald Trump", a continuat Lavrov. El a mai declarat că Rusia şi-a exprimat invariabil disponibilitatea de a lucra împreună cu orice alt preşedinte al SUA pe care l-ar vota poporul american şi că este o problemă de principiu să stea la distanţă de conflictele dintre administraţiile americane actuale şi viitoare, conform Agerpres.

"Dar unele atacuri verbale ale echipelor preşedintelui Barack Obama împotriva preşedintelui ales încep să devină ipocrite', a apreciat Serghei Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.