Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dă cărţile pe faţă şi dezvăluie obiectivele pe care le are în Siria

Obiectivul Rusiei în Siria este să elibereze teritoriul acestei ţări de organizaţiile teroriste şi să contribuie la prevenirea dezmembrării acestui stat, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Reuters, potrivit agerpres.

"O bază temporară nu este un scop, ci un mijloc de a îndeplini obiectivul declarat de preşedinte (rus Vladimir Putin) - să ajutăm autorităţile siriene legitime în lupta lor împotriva ISIS (gruparea jihadistă Stat Islamic) şi a altor organizaţii teroriste. Teritoriul sirian trebuie eliberat", a declarat Peskov, într-un interviu pentru programul tv "Vesti".

Citeşte şi: Sârbii construiesc 'Biserica lui Putin. 'Este un cadou pentru preşedintele Rusiei'

"Trebuie să eliberăm şi să facem tot posibilul pentru a preveni divizarea ţării", a spus Peskov, adăugând că, în viitorul apropiat, nu vede un sfârşit al conflictului din Siria. "Din nefericire, informaţiile pe care le primim nu ne oferă ocazia să fim optimişti. Este clar că în faţa comunităţii internaţionale se aşterne încă un drum lung şi greu", a insistat oficialitatea rusă.

Pe de altă parte, Rusia a avertizat că nu garantează prelungirea automată a "pauzei umanitare" la Alep, care ar urma să se încheie sâmbătă seara, transmite EFE. "Vom vedea ce se întâmplă astăzi", a declarat Serghei Riabkov, adjunctul ministrului de externe al Rusiei, pentru agenţia RIA.

ATAC cibernetic fără precedent: Hackerii au blocat internetul în SUA

Riabkov a amintit că Kremlinul a avertizat deja că durata pauzei umanitare nu depinde de Rusia, ci "dacă se produc paşii necesari de cealaltă parte". Riabkov se referea astfel la SUA şi la promisiunea lor de a face diferenţa între opoziţia armată şi rebelii din Frontul Al-Nusra, pe care Moscova îi acuză că împiedică ieşirea civililor şi luptătorilor prin coridoarele umanitare special create în acest sens.

Citeşte şi: UPDATE. Jaf ARMAT în Belgia. Trei indivizi mascaţi au tras cu Kalaşnikov într-un mall

În cazul în care Rusia va decide să nu mai prelungească pauza umanitară, aceasta va expira sâmbătă la ora locală 19:00 (16:00 GMT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.