Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia denunță planurile de a-l înlătura de la putere pe Al-Assad

lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a denunțat planurile de a-l înlătura de la putere pe președintele sirian Bashar al-Assad, afirmând într-un interviu acordat pentru site-ul web al Societății ortodoxe imperiale din Palestina (IPPO) că apeluri în acest sens vin de la persoane cu o viziune îngustă, relatează luni TASS.

Gruparea jihadistă Stat Islamic "nu se limitează la represalii împotriva creștinilor, ci cu o înverșunare tot atât de mare decapitează șiiți, vandalizează și distruge deopotrivă altare creștine și șiite", a declarat Lavrov, adăugând că Statul Islamic aplică și față de suniți "criterii speciale". "Nu orice sunit este acceptat" de către jihadiști, a spus el.

"Știm cu toții că cei care stau în fruntea acestei structuri, cei care o inspiră nu sunt oamenii religioși", a atras atenția ministrul rus. "Aceștia sunt oameni care luptă pentru putere, pentru teritorii. Stat Islamic este prima dintre grupările jihadiste care vrea să instituie un califat de la Lisabona până în Pakistan, așa cum declară".

"Coloana vertebrală" a efectivelor de luptă ale Stat Islamic este reprezentată de foști generali ai liderului irakian Saddam Hussein, epurați din armată după ocuparea Irakului de către SUA în 2003, a amintit Lavrov. "Americanii au dezmembrat armata și forțele de securitate irakiene, lăsând astfel fără nici un mijloc de trai oameni care știau să lupte bine. Ei înțeleg foarte bine acum acest lucru", a mai spus șeful diplomației ruse.

În opinia sa, apelurile "ipocrite" la răsturnarea regimului din Siria, după ceea ce s-a întâmplat în Irak și Libia, nu pot să vină decât de la persoane cu o viziune îngustă, chiar "ticăloase", potrivit TASS.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.