Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia duce amenințările la alt nivel după activarea bazei de la Deveselu: Avertisment de la Moscova

rusia romania

Federaţia Rusă s-ar putea retrage din Tratatul privind reducerea armelor strategice ofensive (START) ca răspuns la amplasarea de noi sisteme americane antirachetă în Europa de Est, a anunţat joi preşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Viktor Ozerov, informează agenţia de presă RIA Novosti.

'Fără îndoială, aceasta ar fi o măsură extremă şi sper că lucrurile nu vor ajunge aici. Însă nu întâmplător, atunci când a ratificat noul START, parlamentul rus a stipulat că desfăşurarea de elemente de apărare antirachetă ar putea deveni unul dintre motivele retragerii Rusiei din acest tratat', a declarat Ozerov pentru agenţia de presă rusă.

Citește și: Cele mai populare nume în Europa: Cum figurează România / FOTO

Potrivit senatorului rus, aceste 'măsuri extreme' sunt posibile dacă Rusia va vedea că desfăşurarea de elemente antirachetă 'are un caracter ireversibil şi există o ameninţare reală la adresa securităţii ruse'.

Acţiunile NATO privind amplasarea de elemente ale scutului antirachetă în Europa de Est au fost comentate mai devreme, joi, de purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov. Potrivit lui Peskov, Moscova ia măsurile de răspuns necesare.

Citește și: Sfântul Gheorghe a fost interzis într-o țară importantă

Noul Tratat START a fost semnat în aprilie 2010, la Praga. Documentul obligă Rusia şi SUA să-şi reducă numărul de arme strategice ofensive desfăşurate şi nedesfăşurate, scrie agerpres.ro.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu a fost inaugurat joi în prezenta premierului Dacian Cioloş şi a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care se află cu acest prilej în România, precum şi a adjunctului Secretarului apărării al SUA, Robert Work.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.