Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia e aproape de un război cu Ucraina

Ucraina-Rusia



În caz de conflict, acesta ar putea fi unul de lungă durată, a opinat liderul parlamentar rus, argumentând că SUA şi UE livrează ajutor Ucrainei.

Referitor la acţiunile care ar putea conduce la declanşarea unui conflict între Rusia şi Ucraina, Aleksei Puşkov a menţionat în acest sens patrularea spaţiului aerian ucrainean de către avioane ruse.

Liderul parlamentar rus a mai amintit în acest context şi de avertismentul Moscovei către Kiev cu privire la posibilele măsuri de retorsiune în legătură cu tirurile de artilerie asupra Federaţiei Ruse dinspre teritoriul ucrainean. 'Toate declaraţiile Kievului că asupra teritoriului rus trag rebelii nu este decât perfidie. Noi am avertizat într-o manieră dură cu privire la un eventual răspuns, deocamdată nu există nicio o reacţie', a spus Puşkov.

Autorităţile de la Kiev au declarat în repetate rânduri că forţele de securitate ucrainene nu lansează tiruri asupra teritoriului Federaţiei Ruse. Astfel, la sfârşitul lunii iulie, ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin a declarat că militarii ucraineni nu cedează în faţa provocărilor părţii ruse şi nu deschid focul, în răspuns, în direcţia Rusiei pentru a nu escalada tensiunile, scrie agenţia ucraineană de presă amintită.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.