Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia e în ALERTĂ MAXIMĂ: Statul Islamic a anunțat atacuri

statul islamic agerpres

Gruparea teroristă Statul Islamic (SI) a ameninţat Rusia în timpul unei predici rostite joi la moscheea din oraşul al-Raqa, principalul bastion din Siria al acestei mişcări jihadiste, a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG ce reprezintă opoziţia moderată siriană, transmite AFP.

Conform sursei, care citează activişti din zonă, un imam a vorbit în faţa fidelilor săi despre intervenţia rusă împotriva 'fraţilor din Statul Islamic'. Această intervenţie, a spus imamul, 'este o cerere a soldaţilor califatului care doresc să vadă soldaţii ruşi în ţara Sham (Siria) pentru a-i decapita'.

În opinia imamului jihadist, intervenţia Rusiei în Siria va eşua la fel ca şi cea din Afganistan, 'iar soldaţii Statului Islamic vor distruge tronurile cruciaţilor'. Predica a fost rostită cu prilejul sărbătorii musulmane a Sacrificiului (Eid-al Adha), ce marchează sfârşitul pelerinajului anual de la Mecca.

Rusia a desfăşurat recent trupe terestre în Siria pentru asigurarea securităţii bazei navale ruse de la Tartus şi a aerodromului militar de la Latakia, unde a trimis de asemenea avioane de luptă, fapt ce a stârnit speculaţii cu privire la posibilitatea unei intervenţii militare ruse alături de trupele preşedintelui Bashar al-Assad. În acelaşi, timp Rusia şi-a intensificat livrările de armament către Siria, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.