Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia este în colimator. UE are în vedere sancţionarea celor care susţin regimul sirian

Cei 28 de şefi de stat şi de guvern ai UE, care vor discuta joi seară la Bruxelles despre rolul Rusiei în asediul Alep în Siria, iau în calcul 'toate opţiunile, inclusiv sancţiuni suplimentare' care să-i vizeze pe 'susţinătorii regimului', se menţionează într-un proiect de acord consultat de AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Incredibil de INDECENTĂ. Oferta Madonnei pentru fanii lui Clinton - VIDEO

Cu prilejul reuniunii pe aceeaşi temă de luni, de la Luxemburg, cei 28 de miniştri ai afacerilor externe din UE au evocat eventualitatea unor noi sancţiuni împotriva 'sirienilor' care susţin regimul Bashar al-Assad. Această precizare a naţionalităţii nu mai figurează în noul proiect de acord - provizoriu - al summitului european de joi, ceea ce nu exclude adoptarea de sancţiuni chiar împotriva unor cetăţeni ruşi.

'Uniunea Europeană ia în calcul toate opţiunile, inclusiv măsuri restrictive suplimentare vizând indivizi şi entităţi care susţin regimul, dacă atrocităţile actuale vor continua', se menţionează în acest proiect de concluzii ale summitului.

Citeşte şi: Cine a câștigat a III-a dezbatere prezidențială din SUA

Luni, în concluziile adoptate de şefii diplomaţiilor din cele 28 de state, se vorbea despre continuarea adunării de probe care ar putea face ca responsabilii pentru bombardamentele asupra Alep să răspundă pentru 'crime de război' în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI) de la Haga.

În acest context a fost evocat obiectivul de 'a impune măsuri restrictive suplimentare împotriva Siriei vizând indivizi şi entităţi siriene care susţin regimul, imediat ce represiunea va fi reluată'.

Citeşte şi: Întrebarea de 1000 de puncte. Pot fi fraudate alegerile din SUA?

Miercuri seară, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande au lăsat să se întrevadă spectrul sancţiunilor împotriva Rusiei, la finalul unei reuniuni la Berlin cu Vladimir Putin.

Angela Merkel a estimat că 'nu se poate renunţa la această opţiune', în timp ce Francois Hollande a declarat presei: 'Tot ce poate fi de ordinul ameninţării poate fi util'.

Citeşte şi: Parlamentul britanic va vota acordul cu UE referitor la Brexit

Rusia este deja în colimatorul UE după conflictul ucrainean şi anexarea Crimeii în martie 2014. Măsuri restrictive precum - interdicţii de călătorie, îngheţarea bunurilor în UE - care afectează aproape 200 de persoane sau organizaţii sunt deja în vigoare, fără a mai vorbi despre sancţiuni economice dure împotriva Moscovei, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.