Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își MOBILIZEAZĂ armata la granița cu România: Anunţul făcut de ministrul rus al Apărării

soldati rusi

Rusia se vede în situaţia de a-şi consolida capacităţile de luptă în Districtul militar Sud, adoptând măsuri simetrice pentru neutralizarea ameninţărilor la adresa securităţii sale naţionale, a declarat miercuri ministrul apărării rus, generalul de armată Serghei Şoigu, subliniind că direcţia strategică de sud-vest rămâne o prioritate pentru forţele armate ruse, potrivit TASS şi Ukrainskaia Pravda.

"În aceste condiţii, Rusia este forţată să ia măsuri simetrice pentru neutralizarea ameninţărilor emergente la adresa securităţii sale naţionale, să desfăşoare activităţi de descurajare strategică, să sporească capacităţile de luptă în Districtul militar Sud", a subliniat Şoigu în cadrul unei reuniuni a Colegiului ministerului pe care îl conduce.

Referindu-se la activităţile NATO, generalul Şoigu a spus că, din aprilie, în România au fost desfăşurate pe bază permanentă 16 avioane tactice din SUA şi Marea Britanie. Numai SUA au efectuat de la începutul anului 130 de zboruri de recunoaştere la frontiera de sud a Rusiei, a indicat el, conform Agerpres.

Citește și: Tudorel Toader, întâlnire de grad ZERO la Bruxelles. Ce a discutat ministrul cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene

Cu câteva zile în urmă, pe coasta de vest a Mării Negre s-au încheiat manevre de amploare ale NATO, la care au participat peste 25.000 de militari din 22 de ţări, a spus în continuare acesta.

Referitor la măsurile de contracarare, ministrul rus a indicat că unul dintre paşii importanţi în această direcţie a fost crearea unei structuri militare în martie 2017 în sudul Rusiei.

Toate activităţile organizatorice desfăşurate sunt sincronizate cu furnizarea de arme moderne şi echipament militar în Districtul militar Sud, a adăugat Şoigu. "Pe parcursul ultimelor şase luni, unităţile de aici au primit peste 600 de echipamente şi tehnică militară. Se îmbunătăţeşte în mod constant pregătirea de lupta a personalului" militar, a afirmat ministrul apărării, precizând că de la începutul anului în Districtul militar Sud au fost desfăşurate peste 1.500 de exerciţii, trageri şi marşuri.

Citește și: Prinţul Charles, gest IMPRESIONANT pentru militarii ROMÂNI

În opinia sa, o serie de ţări străine îşi cresc prezenţa militară în apropiere de frontiera cu Rusia, considerând drept o ameninţare acţiunile Moscovei în Orientul Mijlociu şi în Transcaucazia.

În aceste condiţii, Serghei Şoigu a reiterat că "una din priorităţile armatei ruse este asigurarea securităţii în direcţia strategică de sud-vest" a Federaţiei Ruse.

Districtul militar Sud, o unitate militar-administrativă a forţelor armate ruse în sud-vestul ţării, este destinat să apere sudul Rusiei, având comandamentul la Rostov pe Don. Acesta se întinde din Caucazul de Nord până la frontiera cu Ucraina şi include în prezent Crimeea şi bazele ruseşti din Osetia de Sud, Abhazia şi Armenia. În componenţa efectivelor acestui district intră Flota Rusiei din Marea Neagră şi efectivele amplasate în ultimii doi ani în Crimeea, după anexarea acesteia în martie 2014 de către Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.