Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își mută armata tot mai aproape de România: Anunțul venit din Est

sputniknews.com
tancuri

Rusia se ocupă de militarizarea intensă a Crimeii ocupate, unde şi-a sporit în ultimul timp capacităţile militare, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii a armatei ucrainene, Vadimi Skibiţki, într-o intervenţie la postul de televiziune Kanal5, citat de portalul ucrainean Rbc. Crimeea e la doar 400 de km distanță de România.

"Are loc o militarizare intensă a Crimeii ocupate, unde sunt desfăşurate noi sisteme de armament şi tehnică militară, iar toate acestea se fac cu unicul scop de a transforma întreaga Crimee într-o bază militară. La ora actuală, pericolul major pentru Ucraina este reprezentat de instalarea celor mai noi dispozitive capabile să transporte arme nucleare, aceasta în primul rând. În al doilea rând, a crescut numărul de submarine, fregate, corvete cu rachete, care pot utiliza cel mai recent tip de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr", a afirmat responsabilul ucrainean.

Citește și: Fina lui Mircea Eliade s-a iubit cu Charlie Sheen și se teme că are SIDA / FOTO HOT

În plus, mai spune el, Rusia şi-a crescut numărul de avioane de luptă comasate pe teritoriul Crimeii, de unde acestea ar putea să vizeze orice punct de pe teritoriul Ucrainei.

Referindu-se la echipamentele ruse, acelaşi purtător de cuvânt a enumerat trei submarine din clasa "Varşovianka", trei fregate noi de tipul "Amiral Makarov, care au sosit deja la baza navală din Sevastopol (dintr-un total preconizat de şase), 30 de tancuri, precum şi rachete de coastă de tipul "Bastion".

Citește și: MISTERUL vocilor divine auzite de Ioana D’Arc a fost ELUCIDAT

Mai mult, Rusia a început instalarea de sisteme avansate de apărare antiaeriană şi antirachetă S-400 în peninsulă, după ce preşedintele Vladimir Putin a ameninţat săptămâna trecută cu contramăsuri la presupusele tentative de incursiune ale unor sabotori ucraineni în Crimeea cu scopul destabilizării situaţiei din peninsulă.

S-400 reprezintă un sistem ultramodern de apărare antiaeriană şi antirachetă, cu o rază de 400 kilometri. Rusia mai are desfăşurate astfel de sisteme la baza sa aeriana de la Hmeimim, în Siria, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un român face senzație pe străzi: Interpretează DIVIN, la vioară, o piesă La Familia / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.