Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Turcia se pregătesc de RĂZBOI: Anunțul care CUTREMURĂ mapamondul

nave armata razboi naval portavion

Preşedintele francez François Hollande a avertizat vineri, la Bruxelles, că există un 'risc de război' între Turcia şi Rusia ca urmare a implicării turce în Siria, transmite AFP.

'Turcia este implicată în Siria. Acolo, există un risc de război (cu Rusia) şi acesta este motivul pentru care Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte în acest moment', a adăugat Hollande.

Rusia a convocat, pentru vineri la ora 20:00 GMT, o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU după ce Turcia a pledat pentru o operaţiune militară terestră în Siria împreună cu aliaţii săi.

Citește și: O celebră jurnalistă din România a încetat din viață la numai 36 de ani

Ankara s-a pronunţat marţi pentru o intervenţie militară terestră a coaliţiei internaţionale în Siria, ceea ce face şi mai puţin probabilă perspectiva unui armistiţiu, care ar urma să intre în vigoare până la finalul săptămânii. 'Vrem o operaţiune terestră împreună cu aliaţii noştri internaţionali', a declarat presei un responsabil turc sub acoperirea anonimatului, adăugând totuşi că 'nu va exista o operaţiune militară unilaterală a Turciei'.

Până în prezent, coaliţia internaţională condusă de SUA se limitează la lansarea de lovituri aeriene asupra poziţiilor grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Siria.

Aceste noi declaraţii ale Turciei, care susţine opoziţia siriană, au tensionat şi mai mult relaţiile cu Rusia, aliat al regimului sirian, care a acuzat-o luni că susţine 'terorismul internaţional', scrie agerpres.ro

Citește și: ANAF dă lovitura finală Antena 3: Nu mai e cale de întoarcere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.