Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia IGNORĂ o decizie a CEDO şi nu va plăti despăgubirile colosale din cazul Yukos

Curtea Constituţională a Rusiei a respins decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) prin care statul era obligat să plătească despăgubiri de aproape 2 miliarde de euro foştilor acţionari ai defunctei companii petroliere Yukos, transmite DPA, citând presa oficială rusă, potrivit agerpres.

Potrivit Curţii Constituţionale, decizia CEDO încalcă legea fundamentală a ţării prin faptul că încearcă să oblige Moscova la plata unei sume fără precedent ce ar trebui să fie folosită pentru necesităţi interne ale statului rus.

O româncă şi cei doi copii ai săi au fost îngropaţi de avalanşa din Italia - FOTO/VIDEO

La sfârşitul lui 2015, preşedintele Vladimir Putin a ratificat o lege ce permite Rusiei să respingă deciziile tribunalelor internţionale, inclusiv pe cele ale Curţii de la Strasbourg.

Legea, care reduce credibilitatea statului rus în ce priveşte respectarea acordurilor internaţionale, a fost în mare măsură considerată drept o modalitate prin care Rusia vrea să evite plata despăgubirilor în cazul Yukos.

Guvernul rus a adus Yukos la faliment la începutul anilor 2000, după ce l-a aruncat pe şeful companiei, Mihail Hodorkovski, în închisoare pentru acuzaţii pe care susţinătorii săi le-au denunţat ca motivate de ambiţiile politice ale acestuia. Hodorkovski a rămas în detenţie mai mult de un deceniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.