Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îi dă o lovitură grea Bulgariei

rusia kremlin

Serviciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Federatia Rusa (Rosselkhoznadzor) a decis joi sa interzica importul tuturor produselor cu autorizatii fitosanitare emise în Bulgaria, transmite RIA Novosti.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet, Rosselkhoznadzor a precizat ca este vorba de o restrictie temporara care a fost impusa de existenta unor cazuri în care autorizatiile fitosanitare din Bulgaria au fost falsificate de terte parti.

'Începând de la 1 septembrie, Rosselkhoznadzor a decis sa interzica importul tuturor produselor cu autorizatii fitosanitare emise în Bulgaria pe teritoriul Federatiei Ruse', se arata în comunicatul de presa.

La începutul acestui an, Rusia a interzis importul de produse din Bulgaria si de asemenea a încetat sa mai accepte autorizatii fitosanitare eliberate de Agentia pentru siguranta alimentelor din Bulgaria (BFSA), dupa ce a descoperit ca unele din aceste autorizatii au fost falsificate pentru a prezenta drept alimente produse în Bulgaria când de fapt proveneau din Brazilia, China sau Maroc.

În paralel, începând din luna august a anului trecut, Moscova interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile ce au impus sanctiuni Rusiei, în contextul crizei din Ucraina. Lista includea produse din carne si lapte, precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia. Înaintea instituirii embargoului, circa 6.000 de companii europene exportau în Rusia produse agroalimentare, acestea fiind înlocuite în prezent de societati din Asia, Africa si America Latina, dar si din tari europene care nu sunt membre ale UE, cum este Serbia.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.