Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îi întinde o mână de ajutor lui Marine Le Pen: 'Nu e populistă, ci realistă'

lavrov

Candidata extremei drepte la prezidenţialele din Franţa, Marine Le Pen, nu este "populistă", ci "realistă" sau "antiglobalistă", a estimat joi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, conform AFP, care citează agenţia de presă Interfax, transmite agerpres.

"Nu aş spune că Donald Trump sau Marine Le Pen sunt personalităţi marginale, în special, pentru că sunt complet integrate în funcţionarea statelor american şi francez", a declarat Lavrov, într-un discurs susţinut la Academia Militară a Statului Major al armatei ruse.

TEROARE în Londra. Informaţii de ultimă oră despre atacator - LIVE VIDEO

"Nu aş spune despre ei că sunt populişti, termenul de populist are o conotaţie negativă. I-aş numi mai degrabă realişti sau chiar antiglobalişti", a adăugat ministrul rus.

Rusia este acuzată că încearcă să promoveze candidaţi eurofobi, în special populişti, în alegerile de pe Bătrânul Continent. Kremlinul a văzut cu ochi buni Brexitul în Marea Britanie şi venirea la putere a lui Donald Trump în Statele Unite.

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a efectuat mai multe vizite în Rusia şi este bine văzută de mass-media de stat ruse.

Ea face parte dintre politicienii europeni care pledează pentru o apropiere de Vladimir Putin şi care aprobă anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014 de către Federaţia Rusă.

TEROARE în Londra. ŞAPTE suspecţi au fost ARESTAŢI - LIVE VIDEO

Evocând suspiciunile că Rusia ar încerca să influenţeze alegerile preconizate în 2017 în Franţa şi Germania, ministrul Lavrov s-a declarat "foarte surprins citind articole (despre acest subiect) publicate în ţări ale Uniunii Europene".

"Aceste articole şi reportaje sunt complet inventate şi, încă mai important, sunt stupide şi grosolan scrise", a declarat ministrul de externe rus, citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.