Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, îngrijorată după amenințările liderului nord-coreean

rusia kremlin

Rusia si-a manifestat vineri 'preocuparea profunda' si a facut apel la 'retinere' dupa amenintarea liderului nord-coreean de a utiliza arma nucleara, ca reactie la o rezolutie a ONU care înaspreste sanctiunile la adresa Phenianului, relateaza AFP.

Declaratia liderului nord-coreean 'suscita o preocupare serioasa' la Moscova, a declarat presei purtatorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

'Speram ca toate tarile din regiune, precum si tarile terte vor manifesta retinere în aceasta situatie dificila', a adaugat el.

'Trebuie sa fim mereu pregatiti, în fiecare moment, pentru a utiliza arsenalul nostru nuclear', a declarat liderul nord-coreean Kim Jong-Un, citat vineri de agentia de presa oficiala KCNA. El a avertizat de asemenea ca situatia din peninsula divizata s-a deteriorat atât de mult încât Coreea de Nord trebuie sa-si schimbe strategia militara, amenintând cu 'atacuri preventive'.

Consiliul de Securitate al ONU a impus miercuri o noua serie de sanctiuni dure împotriva Coreii de Nord dupa ultimele teste nuclear si balistic efectuate de regim.

Aceasta rezolutie a Consiliului, prezentata de SUA, a fost adoptata în unanimitate, inclusiv de China, singurul aliat al Phenianului.

Câteva ore dupa adoptarea rezolutiei, Coreea de Nord, din ce în ce mai izolata în problema arsenalului sau nuclear, a efectuat tiruri cu proiectile cu raza scurta de actiune în mare, potrivit Ministerului sud-coreean al Apararii.

Coreea de Nord este deja sub incidenta a patru runde de sanctiuni internationale de la primul sau test nuclear în 2006.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.