Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, Iranul şi Turcia vor desfăşura împreună forţe de menţinere a ordinii în jurul Idleb

www.yenisafak.com
explozie Damasc

Rusia şi Iranul, aliate ale regimului de la Damasc, şi Turcia, susţinătoarea insurgenţilor, au anunţat vineri că au ajuns la un acord pentru a desfăşura împreună forţe de menţinere a ordinii în zona de dezescaladare din Idleb, în nordul Siriei, informează AFP. Cele trei ţări vor desfăşura 'forţe de control a dezescaladării' în regiunea Idleb şi în 'unele părţi' din regiunile Latakia, Hama şi Alep, în nordul Siriei, potrivit unui comunicat difuzat în urma a două zile de negocieri la Astana.

Aceste forţe vor avea drept misiune să 'prevină incidentele şi ciocnirile' între forţele guvernamentale şi combatanţii rebeli, ce deţin controlul asupra celei mai mari părţi din regiunea Idleb, care se învecinează cu Turcia şi cu provincia de coastă Latakia, fief al regiunii. Oraşul Idleb a trecut la sfârşitul lui iulie sub controlul jihadiştilor din fosta ramură Al-Qaida în Siria, după retragerea unui grup insurgent rival.

În timpul rundelor precedente de negocieri de la Astana, s-a decis înfiinţarea a patru zone de dezescaladare în Siria, în regiunile Idleb (nord-vest), Homs (centru), în Ghouta Orientală, lângă Damasc, precum şi în sudul ţării. Rusia a desfăşurat deja forţe ale poliţiei militare în mai multe din aceste zone, pentru a permite instaurarea unui armistiţiu durabil, conform Agerpres. Procesul de pace de la Astana se concentrează pe probleme militare şi tehnice, derulându-se în paralel cu cel politic, de la Geneva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.