Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia IRONIZEAZĂ noul portavion britanic: 'Este o ţintă CONVENABILĂ' - VIDEO

reuters
HMS Elizabeth

Ministerul Apărării rus a luat în derâdere joi noul portavion britanic HMS Elizabeth, estimând că acesta este cel mult o "ţintă convenabilă" pentru marina rusă, relatează AFP şi publicaţia Vzgliad, potrivit agerpres.

Această remarcă ironică s-a dorit o reacţie la comentariile pe care le-a catalogat drept "arogante" ale ministrului apărării britanic, Michael Fallon, care a declarat marţi că Rusia "va admira" cu "puţină invidie" noul portavion britanic HMS Elizabeth, conform unei înregistrări video a cotidianului The Telegraph.

SCANDALUL de la CNN intensifică şi mai mult tensiunile dintre Casa Albă şi mass-media - VIDEO

"Aceste declaraţii exaltate ale lui Fallon despre frumuseţea exterioară a noului lor portavion, superioară celei a portavionului rusesc Amiral Kuzneţov, demonstrează o lipsă clară de cunoaştere a ştiinţei navale", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al armatei ruse, Igor Konaşenkov.

"Contrar Amiralului Kuzneţov, echipat cu rachete antiaeriene, antisubmarine şi, în special, rachete antinavale Granit, portavionul britanic nu este decât o ţintă de mari dimensiuni convenabilă pe mare", a spus amuzat Konaşenkov.

Amiral Kuzneţov, singurul portavion al Rusiei, a intrat în februarie în portul său de bază de la Marea Barenţ, după ce a participat la operaţiuni militare în Siria.

ALERTĂ în Germania. O inchisoare este EVACUATĂ după descoperirea unei bombe

Descris ca "vechi şi decrepit" de ministrul britanic marţi, portavionul rusesc s-a confruntat cu unele probleme în ultimul timp. În decembrie, două avioane de vânătoare s-au avariat ca urmare a unei apuntări ratate după misiunea în Siria.

Reacţii de acest gen între Londra şi Moscova, care au relaţii tensionate, sunt frecvente: în februarie, Michael Fallon a acuzat Moscova că a transformat dezinformarea într-o armă de destabilizare. Kremlinul a catalogat declaraţiile drept "acuzaţii gratuite", regretând atitudinea "ostilă" a ministrului britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.