Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia işi măreşte capacitatea de luptă din Crimeea. Un batalion de elită trimis în pregătire

ucraina crimeea

Rusia a început crearea unui batalion de asalt de trupe aeropurtate, care ar trebui să devină operaţional la 1 decembrie, în cadrul Diviziei aeropurtate 7, care are baza permanentă lângă Novorossiisk, sudul Rusiei, relatează joi agenţia de presă TASS, potrivit agerpres.

"La decizia colegiului Ministerului Apărării (rus), un batalion de asalt de trupe aeropurtate în cadrul Diviziei 7 urmează să devină operaţional în jurul datei de 1 decembrie. Batalionul va staţiona în apropiere de oraşul Feodosia, în partea de est a peninsulei" Crimeea, a declarat joi agenţiei ruse de presă citate generalul Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

Erdogan pune piciorul în prag la Washington: 'Vom acţiona fără să întrebăm pe nimeni'

Către sfârşitul anului 2019, a adăugat el, pe baza acestui batalion în Crimeea urmează să fie creat Regimentul 97 de asalt, al treilea ca parte componentă a Diviziei 7 vânători de munte.

Preşedintele rus Vladimir Putin a început miercuri o serie de întâlniri tradiţionale cu şefii armatei şi responsabilii complexului industrial militar, cu scopul de a pregăti un nou program federal de modernizare a armatei până în 2020 şi a cărui elaborare a început deja.

Putin a declarat că Rusia a început deja să-şi reechipeze trupele, ţinând cont de necesitatea de a consolida apărarea teritoriilor arctice şi a frontierelor vestice ale ţării, precum şi de rezultatele operaţiunii aeriene desfăşurată de Moscova în Siria, conform RIA Novosti.

Manila rupe un acord cu UE şi renunţă la peste 250 de milioane de euro

"Armata a primit peste 5.600 de arme ultramoderne şi aproximativ 3.000 de echipamente renovate sau modernizate. Aceasta a permis ca rata de echipamente moderne să crească până la 58% în cadrul armatei', a declarat şeful statului rus, stabilind obiectivul ca această rată să crească până la 62% în 2017.

Pentru joi, preşedintele rus are programată o întâlnire cu unii comandanţi militari la Soci, într-un format iniţiat de Kremlin în 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.