Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia mai dă o lovitură Turciei: Anunțul făcut de Moscova

Rusia a decis să suspende regimul fără vize cu Turcia de la începutul lui 2016, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, la finalul întrevederii cu omologul său sirian Walid Muallem, informează TASS şi AFP.

'Conducerea Federaţiei Ruse a luat decizia de a suspenda regimul fără vize care funcţionează între Rusia şi Turcia. Această decizie va intra în vigoare la de la 1 ianuarie', a spus Lavrov.

Citește și: EXCLUSIV Procurorii DNA devoalează adevărata relație dintre Ioan Oltean și Crinuța Dumitrean

Înainte de consultările cu Muallem, şeful diplomaţiei ruse a declarat că Ankara 'a depăşit limitele admisibilului şi acest lucru ar putea duce Turcia într-o situaţie complicată'.

Tensiunile au continuat să se adâncească între Rusia şi Turcia, după incidentul de marţi, când un bombardier rus Su-24 a fost doborât de aviaţia turcă pe motiv că a încălcat spaţiul aerian al Turciei. Moscova susţine contrariul şi afirmă că aparatul său nu a părăsit spaţiul aerian al Siriei, unde era angajat în campania de lovituri aeriene împotriva poziţiilor grupărilor islamiste.

Imediat după incident, MAE rus le-a 'recomandat' ruşilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenţia federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice în această ţară. Joi, MAE rus le-a cerut ruşilor aflaţi pe teritoriul Turciei să revină în ţară, scrie agerpres.ro

Citeşte şi: România e ameninţată de Statul Islamic: 'Flăcările războiului vă vor arde' / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.