Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia mută în Mediterana după acțiunile Turciei: Orice pare ostil va fi doborât

Moscova Moskva

Moscova intenționează să suspende cooperarea militară cu Ankara, după doborârea unui bombardier rus către forțele aeriene turcești anunțat marți reprezentanții cartierului general rus. Alte măsuri să consolideze securitatea bazei aeriene rusești din Siria vor fi de asemenea luate, relatează rt.com apropiat Kremlinului.

Sergey Rudskoy, un oficial de rang înalt al Statului Major rus, a condamnat atacul asupra bombardierului rus în spațiul aerian sirian de către un avion de lupta turc ca "o încălcare gravă a dreptului internațional". El a subliniat că Su-24 a fost doborât deasupra teritoriului sirian. Locul accidentului a fost la 4 km de granița cu Turcia, a spus el.

Rușii susțin că turcii nu au încercat să ia legătura cu piloții ruși și că aparatul a fost doborât fără nici un fel de avertizare:

"Presupunem că atacul a fost efectuat cu o gamă de rachete ghidate prin infraroșu,", a spus Rudskoy.

"Avionul turc nu a făcut încercări de a comunica sau stabili contact vizual cu echipajul nostru pe care care echipamentele noastre le-ar fi înregistrat. Su-24 a fost lovit de o rachetă asupra teritoriului Siriei. ", a mai spus oficialul rus.

Rusia intenționează acum să pună în aplicare noi măsuri care vizează consolidarea securității bazei aeriane din Siria și, în special, pentru a consolida apărare aeriană.

Distrugătorul Moscova dotat cu rachete ghidate și echipat cu sistemul de apărare aerian "Fort", similar cu S-300 va staționa pe coasta provinciei Latakia:

"Am avertizat că fiecare țintă care prezintă o potențială amenințare va fi distrus", a declarat generalul-locotenent Serghei Rudskoy în timpul unui briefing.

"Toate contactele militare cu Turcia vor fi suspendate", a adăugat el.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.