Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia NU GLUMEȘTE: AMENINȚAREA lui Vladimir Putin pentru SUA va fi pusă în aplicare

Vladimir Putin Donald Trump

Duma de Stat a Rusiei pregăteşte un proiect de lege prin care posturi de radio sau de televiziune precum Deutsche Welle, CNN, Radio Liberty şi Voice of America ar putea fi declarate 'agenţi străini', a declarat deputatul Andrei Isaev, membru al Partidului Rusia Unită, citat de presa rusă, preluată de DPA şi Reuters.

Proiectul de lege, care ar putea fi aprobat de Duma de Stat în cursul săptămânii, vine după ce postul de televiziune rus RT (denumit anterior Russia Today) a anunţat că a fost obligat de guvernul american să se înregistreze ca 'agent străin' în SUA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluiri bombă despre afacerile familiei lui Florian Coldea: Probleme cu Fiscul încă de la înființarea companiei

Duma a avertizat săptămâna trecută că unele media străine ar putea fi declarate 'agenţi străini' şi obligate să furnizeze detalii complete despre finanţarea şi personalul lor.

Postul RT a anunţat joi că se va înregistra ca 'agent străin' în SUA, conformându-se legii FARA (Foreign Agents Registration Act), care obligă orice societate reprezentând un stat sau o organizaţie străină să informeze în mod regulat autorităţile americane cu privire la relaţiile sale cu statul ori instituţia respective, în caz contrar urmând să-i fie îngheţate conturile.

Citește și: Un cunoscut magazin online din România dă lovitura: Ce jucător de pe piața italiană a achiziționat

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat sâmbătă drept 'atac la adresa libertăţii de exprimare' obligarea postului de televiziune rus RT să se înregistreze ca 'agent străin' în Statele Unite ale Americii, liderul de la Kremlin promiţând o 'ripostă similară'.

RT emite în limba engleză şi are o prezenţă foarte activă pe reţelele de socializare în Statele Unite.

Citește și: Banca i-a luat aproape tot! Cum a ajuns un celebru prezentator TV

Autorităţile americane au acuzat în mod repetat RT şi agenţia de presă Sputnik, controlate de statul rus, că sunt instrumente ale propagandei Kremlinului, suspectându-le că au încercat să influenţeze campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.