Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia o avertizează pe Theresa May, după acuzațiile explozive făcute de premierul britanic: 'Declarații iresponsabile și fără fundament'

Rusia a apreciat marţi drept 'iresponsabile şi fără fundament' acuzaţiile premierului britanic Theresa May cu privire la acţiunile 'ostile' ale Moscovei, văzând în acestea necesitatea Londrei de a deturna atenţia opiniei publice britanice spre un 'inamic extern' în contextul Brexitului, relatează AFP.

Într-un discurs luni seara, premierul britanic a criticat virulent Rusia pentru rolul ei în criza ucraineană şi "spionajul cibernetic" şi utilizarea mijloacelor sale de informare în masă ca "arme", asigurând că Regatul Unit va face tot "ce este nevoie pentru a se proteja".

Citește și: ULTIMA ORĂ - Lovitură de stat în Zimbabwe. Dictatorul Mugabe și mai mulți miniștri au fost arestați de armată

'Evocarea acestor teze nu este nouă, dar ceea ce le uneşte este caracterul iresponsabil şi neîntemeiat al acuzaţiilor împotriva Rusiei ", a reacţionat marţi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-un comunicat, reamintind intervenţiile britanice în Libia şi Irak, anunță Agerpres.

'Societatea britanică traversează în prezent nu cea mai bună perioadă în contextul ieşirii din Uniunea Europeană şi al sciziunilor interne. Evident, este nevoie de un inamic extern pentru a deturna atenţia şi a fost aleasă Rusia' pentru acest rol, a adăugat ea, regretând alegerea Londrei spre 'confruntare'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.