Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pregătește o replică dură SUA și UE

UE-Rusia+1
Aceasta decizie este motivata prin descoperirea prezentei unei insecte daunatoare, molia orientala, in anumite produse europene, potrivit lui Alexei Alexeyenko, consilier al directorului agentiei verinare ruse Rosselkhoznadzor.
Molia orientala este o insecta care ataca arborii fructiferi, in special piersicii. Moscova a evocat deja prezenta aceste "insecte periculoase" pentru a interzice importurile de fructe din Moldova.
"Din acest motiv, importurile acestor produse in Rusia vor fi limiate", a explicat Alexeyenko, adaugand ca decizia va fi luata in zilele urmatoare si ar putea viza mai multe sau toate tarile europene.
Alexeyenko anuntase anterior ca Rusia ar putea in curand sa limiteze importurile de pui din SUA, din cauza unei epidemii de salmonella.
Moscova este acuzata in mod regulat ca foloseste arma comerciala, in special invocand motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai.
Rusia a recurs la aceasta arma in cursul ultimelor doua luni impotriva Ucrainei si Moldovei, ca reactie la semnarea de catre cele doua foste republici sovietice a unui tratat de liber-schimb cu UE.
Autoritatile rusești au luat in colimator si McDonald's.
Seful autoritatii, Serghei Dankvert, a precizat ca ar putea fi restrictionate importurile de mere din Polonia.
Polonia este un furnizor important de mere pentru Rusia: in 2013, merele poloneze au reprezentat, valoric, 49% din totalul acestor importuri. In aceeasi perioada, importurile de mere poloneze au crecut cu 19%, ajungand la un volum de 389 milioane dolari.
sursa: hotnews.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.