Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia propune un plan Marshall pentru Siria

IBTimes UK

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat vineri la Moscova, după o reuniune cu omologii săi sirian Walid al-Muallem şi iranian Mohammad Javad Zarif, că este nevoie de elaborarea unui Plan Marshall pentru Siria, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Totodată, şeful diplomaţiei ruse a declarat că impunerea unor sancţiuni ilegale împotriva Siriei ar afecta populaţia civilă şi că nu există alternativă la soluţia politică pentru războiul civil din Siria.

Citeşte şi: Înainte să plece de la Casa Albă, Obama a scurtat pedepsele pentru aproape 100 de deţinuţi

La rândul său, ministrul de externe sirian Walid al-Muallem a afirmat că, în opinia sa, coaliţia condusă de SUA îi încurajează pe luptătorii grupării jihadiste Stat Islamic să se mute din Irak în Siria.

Al-Muallem a afirmat că membrii coaliţiei doresc ca luptătorii SI să se mute din oraşul irakian Mosul în oraşul sirian Raqqa, capitala de facto a grupării radicale sunnite din Siria.

Citeşte şi: Rebelii yemeniţi au lansat o rachetă balistică împotriva oraşului Mecca (VIDEO)

Şi preşedintele rus Vladimir Putin a propus joi conceperea unui fel de Plan Marshall pentru reconstrucţia ţărilor Orientului Mijlociu devastate de război, cum este cazul Siriei.

'Magnitudinea colosală a distrugerilor impune elaborarea unui program pe termen lung, eventual un fel de Plan Marshall pentru reconstrucţia acestei regiuni devastate de războaie şi conflicte', a menţionat Putin în discursul susţinut la reuniunea Clubului Internaţional de Dezbateri 'Valdai'. El a asigurat că 'Rusia este dispusă să participe activ' la un asemenea demers comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.