Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia recunoaște: Fără SUA, Statul Islamic nu poate fi învins

statul islamic

Rusia îşi va pune de acord cu Turcia şi SUA acţiunile din Siria şi consideră că fără ajutorul acestor ţări gruparea teroristă Statul Islamic (SI) nu va putea fi învinsă, a declarat ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, informează miercuri agenţia de presă TASS.

'Fără sprijin reciproc este puţin probabil ca această problemă să fie soluţionată', a spus Şoigu în timpul întrevederii sale cu preşedintele rus Vladimir Putin, din care un fragment a fost difuzat la postul de televiziune 'Rossia-24'.

Potrivit lui Şoigu, Ministerul Apărării al Rusiei a stabilit contacte cu Ministerul Apărării al Turciei. 'Astăzi, la nivelul comandamentului central al armatei turce şi al centrului nostru naţional de apărare a fost stabilită o linie directă pentru asigurarea activităţii noastre de-a lungul frontierelor turce, pentru a nu admite incidente cu traversarea graniţelor în spaţiul aerian', a spus ministrul rus.

În afară de aceasta, a fost stabilit contactul cu SUA, a continuat Şoigu. 'Am început să discutăm probleme ce ţin de conlucrarea în domeniul asigurării securităţii pe acest teritoriu', a adăugat ministrul apărării al Federaţiei Ruse.

Serghei Şoigu a amintit, de asemenea, că marţi a avut loc o întrevedere cu reprezentanţi ai ataşaţilor militari, de la care Ministerul rus al Apărării a cerut date privind obiectivele SI. 'Astăzi aşteptăm răspuns de la colegii noştri', a subliniat el, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.