Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, responsabilă de conflictul ucrainean (emisar american)

Stratfor
lugansk si donetk

Noul reprezentant special al SUA pentru negocierile privind Ucraina, Kurt Volker, a acuzat duminică Moscova că este responsabilă de 'războiul fierbinte' din estul acestei ţări, relatează AFP.

'Acesta nu este un conflict îngheţat, este un război fierbinte şi este o criză imediată asupra căreia trebuie să ne concentrăm cât mai repede', a declarat diplomatul american jurnaliştilor în Ucraina. 

Declaraţiile sale survin în ajunul unei convorbiri telefonice în format ' Normandia' privind Ucraina între liderii rus, ucrainean, francez şi german şi la care va participa şi emisarul american. 

Aflat într-o vizită de trei zile în Ucraina, Kurt Wolker s-a deplasat la Kramatorsk, oraş în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de armata ucraineană pentru a vedea el însuşi, după cum a declarat, situaţia din apropierea liniei de front, situată la 50 de kilometri. 

'Înţelegem modul în care a început acest conflict, modul în care este gestionat astăzi şi de aceea este important ca SUA să se angajeze mai mult', a declarat emisarul american, apreciind că Rusia este cauza conflictului ucrainean. 

Numit la începutul lunii iulie emisar special SUA pentru negocierile privind Ucraina, Kurt Volker a fost ambasador al SUA la NATO. După Ucraina, el se va deplasa la Paris pentru a se întâlni cu 'responsabili francezi şi germani şi pentru a discuta procesul de pace de la Minsk şi formatul Normandia', potrivit diplomaţiei americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.