Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se face SCUT pentru regimul lui Al-Assad şi consideră INACCEPTABILE ameninţările Casei Albe

sputnik
putin

Kremlinul a calificat marţi drept "inacceptabile" ameninţările cu represalii lansate de Casa Albă la adresa regimului sirian pe care Washingtonul îl acuză că ar pregăti un atac cu arme chimice, relatează AFP şi Reuters, conform agerpres.

"Noi considerăm ca inacceptabile astfel de ameninţări împotriva guvernului sirian", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că nu se cunosc "motivele" sau dovezile care ar putea justifica acuzaţiile Washingtonului.

Citeşte şi: Atentat TERORIST în Kiev. Un SPION a murit după ce maşina sa a EXPLODAT - VIDEO

"Nu cunosc nicio informaţie despre o posibilă ameninţare cu utilizarea de arme chimice", a afirmat Peskov, indicând că Moscova este împotriva formulării "un nou atac" întrucât în cazul "presupusului atac cu arme chimice din 4 aprilie" nu a fost creată o comisie internaţională independentă de anchetă, de aceea Rusia consideră că nu poate fi atribuită armatei siriene responsabilitatea pentru aceasta cu toată certitudinea, potrivit RIA Novosti.

"Considerăm ca inacceptabile astfel de ameninţări la adresa conducerii legitime a Republicii Islamice Siriene", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

SUA au declarat luni seara că au identificat pregătiri ale regimului sirian, condus de preşedintele Bashar al-Assad, privind un nou atac cu arme chimice, declarându-se pregătite să riposteze, aşa cum au făcut-o după un atac similar la începutul lunii aprilie, acest avertisment intervenind în contextul tensiunilor în creştere între cele două ţări, relatează DPA şi AFP.

Citeşte şi: CUTREMUR în sistemul de sănătate american. 22 de milioane de oameni rămân FĂRĂ asigurări

"SUA au identificat pregătiri potenţiale privind un alt atac chimic al regimului sirian al (preşedintelui Bashar) al-Assad, care ar putea provoca masacrarea civililor, inclusiv a copiilor nevinovaţi", a avertizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, într-un comunicat.

Presupusul atac cu arme chimice din 4 aprilie a provocat o ripostă militară din partea SUA, care au lansat 59 de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene în Siria, marcând astfel prima intervenţie armată a Washingtonului împotriva regimului de la Damasc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.