Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se ia la trântă cu SUA, în declarații: 'Sunt INADMISIBILE acuzațiile despre Siria'

putin medvedev

Ultimele declaraţii din partea Washingtonului privind posibilele consecinţe ale acţiunilor armate ale Rusiei în Siria constituie o ameninţare inadmisibilă, a declarat vineri ministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru postul de televiziune BBC, informează agenţia de presă TASS.

'Ei (americanii) au declarat, de asemenea, că Rusia va pierde avioane, soldaţi, şi să oraşele ruse vor fi supuse atacurilor. Aceasta este o ameninţare directă. Poate că acesta a fost un semnal că cei care vor să facă aceasta ar putea să şi înceapă', a comentat Lavrov cu privire la atenţionarea SUA privind suspendarea cooperării cu Moscova în cazul în care Rusia nu îşi va înceta operaţiunea aeriană în zona oraşului Alep.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, l-a atenţionat miercuri pe omologul său rus Serghei Lavrov că SUA ar putea îngheţa orice cooperare pe marginea conflictului din Siria, dacă Moscova nu va pune capăt bombardamentelor sale asupra oraşului Alep, a anunţat în aceeaşi zi purtătorul său se cuvânt, John Kirby.

Serghei Lavrov a anunţat, de asemenea, că vineri, la solicitarea Washingtonului, va avea loc o altă convorbire telefonică între miniştrii de externe rus şi american. 'Discutăm aproape zilnic cu John Kerry. Astăzi (vineri) vom avea, din câte am înţeles, încă o convorbire telefonică, dat fiind că Washingtonul a formulat o asemenea solicitare', a spus Lavrov citat de agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL într-un liceu din București: Ce poze a putut să posteze o profesoară / FOTO

De la începutul anului, Lavrov şi Kerry au avut zeci de convorbiri telefonice, precum şi întrevederi personale. Potrivit purtătorului de cuvânt al diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, majoritatea acestor convorbiri au avut loc la iniţiativa părţii americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.