Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi China desfăşoară exerciţii militare comune în Marea Baltică

Knews24 / YouTube
portavion china, lansare

Rusia şi China au început vineri exerciţii navale comune în portul Baltisk din Marea Baltică, parte a enclavei ruse Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania, relatează DPA, potrivit Agerpres.

'Este pentru prima dată în istoria relaţiilor ruso-chineze când nave de război chineze se află la Baltisk', a declarat reprezentantul Flotei ruse din Marea Baltică, Roman Martov, pentru agenţia TASS. 

Rusia a depus eforturi în ultimii trei ani pentru relaţii mai strânse cu China în condiţiile în care legăturile sale cu statele occidentale sunt marcate de tensiuni din cauza sprijinului militar acordat de Moscova rebelilor proruşi din estul Ucrainei, notează DPA. 

Rusia şi China sunt state membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai, un bloc militar, politic şi economic creat în 2001. 

În ultimii ani, Rusia şi-a intensificat activitatea militară în regiunea baltică, stârnind îngrijorarea fostelor state sovietice Estonia, Letonia şi Lituania şi provocând o dezbatere în Suedia şi Finlanda privind eventuala lor aderare la Alianţa Nord-Atlantică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.