Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi Finlanda nu mai primesc migranţi: Ce face România

acces interzis

Finlanda şi Rusia au convenit marţi să impună restricţii temporare la două puncte de trecere a frontierei arctice ca urmare a creşterii fluxului de solicitanţi de azil din Rusia în Finlanda la începutul acestui an, relatează Reuters. Potrivit unui acord între preşedinţii Vladimir Putin şi Sauli Niinistö la Moscova, trecerea prin două puncte de intrare populare, Salla şi Raja-Jooseppi, va fi rezervată doar pentru finlandezi, ruşi şi cetăţeni din Belarus şi membrii de familie ai acestora pentru o perioadă de 180 de zile.

Vezi şi: Dezvăluiri de senzaţie despre Ion Ţiriac: Ce a putut să spună o super-vedetă mondială

"Scopul acestei restricţii este de a preveni imigraţia ilegală organizată. În conformitate cu angajamentele UE, Finlanda intenţionează să prevină apariţia unor noi rute pentru imigraţia ilegală", a declarat biroul preşedintelui finlandez într-un comunicat. Frontiera de 1.340 km a Finlandei cu Rusia marchează o limită externă a zonei Schengen fără paşaport a Uniunii Europene. Helsinki şi-a exprimat îngrijorarea că Finlanda ar putea deveni o rută mai populară în UE pentru migranţi odată cu îmbunătăţirea vremii şi principala rută balcanică via Turcia şi Grecia devine mai greu de accesat, aminteşte Reuters. Aproape 1.000 de solicitanţi de azil au intrat în Finlanda din Rusia în primele două luni ale anului 2016, de la aproximativ 700 în întreg anul 2015, deşi fluxul de migranţi a fost oprit în această lună după o îmbunătăţire a cooperării bilaterale transfrontaliere.

Guvernul finlandez a declarat că mulţi dintre aceşti migranţi erau afgani sau indieni şi nu au fugit de război sau persecuţie, iar unii au trăit în Rusia o lungă perioadă de timp. Cele două ţări au semnat de asemenea un memorandum de înţelegere pentru a creşte schimbul de informaţii privind imigraţia, spune Agerpres.

Citeşte şi; Casa Regală a primit vestea cea mare de la judecători: Ce au decis magistrații

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.