Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia spune rămâne pregătită să coopereze cu Statele Unite, în pofida sancţiunilor

CNN
trump, putin, strangere de mana

Rusia rămâne pregătită să coopereze cu Statele Unite, cu condiţia 'respectului reciproc', i-a spus vineri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov omologului său american Rex Tillerson, după ce Congresul SUA a adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei, iar Moscova a anunţat în replică reducerea prezenţei diplomatice a SUA pe teritoriul său, relatează AFP.

Într-o convorbire telefonică cu Rex Tillerson, Serghei Lavrov 'a confirmat că (Rusia) rămâne pregătită pentru o normalizare a relaţiilor bilaterale cu SUA şi pentru o cooperare pe probleme importante de pe agenda internaţională', adăugând că acest lucru este 'posibil numai pe baza egalităţii şi a respectului reciproc', a anunţat Ministerul de Externe rus, scrie agerpres.ro.

Moscova a cerut Washingtonului să reducă, începând cu data de 1 septembrie, 455 de posturi de la ambasada şi consulatele sale din Rusia şi a suspendat utilizarea de către Ambasada SUA a unei reşedinţe de la periferia capitalei ruse.

Aceste măsuri au fost luate după 'o serie de decizii ostile din partea Washingtonului', i-a spus Lavrov omologului său american, invocând 'sancţiuni ilegale (...), acuzaţii defăimătoare, expulzări masive ale diplomaţilor şi exproprieri ale unor proprietăţi diplomatice' de pe teritoriul american.

'Evenimentele recente au arătat că politica SUA se află în mâinile forţelor rusofobe care împing Washingtonul spre confruntare', a mai spus Serghei Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.