Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia testează noi sisteme de țintire în Crimeea

rusi Rusia armata

Noi sisteme de tintire vor fi testate începând de luni pe poligonul Ciauda, de lânga Feodosia (sud-estul Crimeii), de catre aviatori experimentati de la Centrul de stat pentru teste aeriene (GLIT) Cikalov din Moscova, a anuntat duminica comandantul Fortelor aeriene ruse, general-colonelul Viktor Bondarev, citat de agentia de presa Interfax în pagina sa electronica.

'Este prima oara când dispunem de un astfel de poligon (...). Aici va fi testata noua tehnica aeriana militara' rusa, a afirmat generalul Bondarev, indicând ca poligonul din Crimeea dispune de o 'telemetrie excelenta' si este unicat în acest sens în Rusia.

Echipamente de noua generatie vor permite urmarirea rezultatelor în cazul fiecarei trageri la tinta de catre fiecare avion sau elicopter militar.

Între altele, printre sarcinile trasate la aceste teste figureaza tintirea si distrugerea unor rafinarii de petrol si a unor convoaie motorizate apartinând unui inamic imaginar.

În plus, a anuntat comandantul Fortelor aeriene ruse, în aceasta perioada pe poligonul Ciauda are loc, în paralel, competitia aeriana 'Aviardarts 2016', la care pot asista si locuitorii si vizitatorii Crimeii. Exercitiile aeriene ce implica avioane si elicoptere ale aviatiei militare ruse au debutat vinerea trecuta si se vor încheia duminica, 5 iunie.

În competitia 'Aviadarts 2016' participa 59 de echipaje care piloteaza diferite tipuri de aparate, de la avionul de atac Su-25SM si avioanele de vânatoare MiG-29 SMT, Su-27, Su-27SM, Su-30CM pâna la elicoptere Ka-52, Mi-24, Mi -28N, Mi-8Mt. O parte a acestei competitii se desfasoara pe aeroporturile militare Taganrog si Engels din Crimeea, potrivit publicatiei Sevastopolnews.info.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko declarase anterior ca Rusia intentioneaza sa instaleze arme nucleare în Crimeea, peninsula a Ucrainei anexata în martie 2014 de Moscova, a scris duminica publicatia ucraineana Zerkalo nedeli în pagina sa electronica.

Ministerul de Externe rus declarase anul trecut ca Moscova are dreptul sa amplaseze arme nucleare în Crimeea, aminteste publicatia citata. 'Rusia are desigur dreptul sa instaleze, daca va fi nevoie, armele sale nucleare oriunde pe teritoriul national, inclusiv în peninsula Crimeea', declarase atunci directorul Departamentului pentru probleme legate de neproliferare si control al armelor, Mihail Ulianov, potrivit Zerkalo nedeli.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.