Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia trece la amenințări la adresa NATO: 'Vom lua măsuri predictibile, sistematice și succesive'

nato rusia

Kremlinul a denunţat luni unele afirmaţii recente ale conducerii NATO, susţinând că ele sunt similare celor din perioada 'războiului rece', notează Xinhua.

''Judecând pe baza retoricii, se revine rapid la acea perioadă pe care o credeam demult apusă'', a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

NATO a fost o alianţă creată pentru confruntare şi de aceea capacitatea sa de a contribui la asigurarea stabilităţii şi securităţii în Europa a fost discutabilă, a menţionat Peskov.

Oficialul rus a adăugat că Rusia va trebui să adopte ''o serie de măsuri predictibile, sistematice şi succesive'' ca răspuns la extinderea Alianţei Nord-Atlantice în jurul graniţelor ruse.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercurea trecută că Alianţa a decis să-şi sporească prezenţa în flancul estic prin plasarea de trupe în diferite ţări.

''Abordarea noastră faţă de Rusia combină apărarea solidă şi descurajarea prin intermediul dialogului', a spus Stoltenberg.

Citește și: O jurată de la un celebru show de talente a fost lăsată fără sutien de un concurent / VIDEO

Pe 20 mai, Moscova s-a declarat îngrijorată de semnarea de către NATO şi Muntenegru a protocolului de aderare, care permite ţării balcanice să participe ca observator la reuniunile NATO.

Protocolul semnat joia trecută trebuie să fie ratificat de parlamentele tuturor statelor membre ale NATO înainte ca Muntenegrul să devină oficial al 29-lea stat din Alianţa Nord-Atlantică.

Citește și: O jurată de la un celebru show de talente a fost lăsată fără sutien de un concurent / VIDEO

În urmă cu două luni, într-un interviu acordat canalului de televiziune rus Dojd, premierul muntenegrean Milo Djukanovic estima că Muntenegrul se poate aştepta să devină membru deplin al NATO până la jumătatea lui 2017, scrie agerpres.ro.

''Drumul nostru spre UE şi NATO este în interesul nostru, dar nu este declanşat de dorinţa de a face rău cuiva. Ne pare rău de modul în care percepe Rusia demersul nostru de aderare la NATO. Sperăm că este doar ceva temporar şi că nu implică riscul de a deteriora permanent relaţiile dintre Muntenegru şi Rusia'', spunea Djukanovic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.