Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va înfiinţa un Comandament Arctic de apărare

nato rusia

Rusia va înfiinta un Comandament Arctic de aparare care va avea sediul la o baza navala a Flotei Nordului si va deveni operational la 1 decembrie, a anuntat presedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unui plan de consolidare a intereselor si granitelor tarii în regiune, relateaza site-ul Sputnik, potrivit Mediafax.

Rusia va construi cel putin 13 aerodromuri si zece statii radar în Arctic, pentru a asigura securitatea tarii în regiune. Statul rus planuieste sa formeze un contingent care sa includa toate structurile armatei si sa construiasca o retea de unitati militare în regiunea Arctica pentru a gazdui trupe, nave de razboi si aeronave.
"Un nou comandament strategic în Arctic, cu baza în cadrul Flotei Nordului, va deveni operational la 1 decembrie anul acesta", a declarat Putin la o întâlnire cu principalii comandanti militari.
Conform Ministerului Apararii, pâna în 2017 noul comandament va include Flota Nordului, doua brigazi de razboi specifice zonei si unitati de aparare aeriana.
În ultimii ani, Rusia a adoptat mai multe masuri politice, economice si militare pentru a-si proteja interesele în zona Arctica, pe fondul interesului crescut al NATO în regiune, mentioneaza Sputnik.
În aprilie, presedintele Vladimir Putin a autorizat înfiintarea unei noi structuri de stat pentru realizarea politicii nationale ruse în regiune. Presedintele a autorizat de asemenea Guvernul sa pregateasca un proiect pentru sustinerea financiara a programului de dezvoltare în zona Arctica.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.