Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea Rusia să rupă Europa. Investigație majoră a serviciilor secrete americane

europa

Serviciile secrete americane au primit ordin să investigheze finanțarea de către Kremlin a unor partide politice europene cu scopul de a infiltra aceste organizații, a dezbina Europa și apoi a controla continentul, spun surse citate de cotidianul britanic 'The Telegraph'.

Decizia Statelor Unite vine după ce oficiali englezi de top și-au exprimat temerile privind “un nou război rece” in Europa. “Chiar este un Război Rece. Avem dovezi îngrijorătoare cu privire la eforturile Rusiei de a distruge unitatea Europei pe o serie întreagă de teme strategice”, spun sursele citate.

Rusia își sporește influența în Franța, Olanda, Ungaria, Austria, Cehia. Pe lista ar putea fi incluse partidele Jobbik (Ungaria), Zorii Aurii (Grecia), Liga Nordului (Italia), Frontul National (Franta), care au primit in 2014 un imprumut de 9 milioane de euro de la o banca din Rusia.

Serviciile secrete americane trebuie să stabilească dacă serviciile rusești finanțează partide pentru a ‘submina coeziunea politica’ provocand un curent impotriva programului NATO de aparare anti-racheta si pentru a opri incercarile de a gasi alternative la energia rusească.

“Campania Rusiei se desfășoară într-o zonă gri cu scopul clar de a slăbi dorința Vestului de a lupta și de a mari dubiile cu privire la NATO si UE. Este un joc inteligent. Sunt reguli nescrise intre tari si aceste reguli sunt inculcate de rusi, dar Moscova stie ca Vestul nu poate sa le interzica fara sa atinga propriile valori legate de dreptul la exprimare”, spun expertii.

“Rusia vrea sa slabeasca Vestul prin promovarea argumentului ca Vestul nu este mai bun decat Rusia. Moscova vrea sa distruga Uniunea Europeana pentru ca prefera politica ‘dezbina si cucereste’”, se mai arata in articol

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.