Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii ţin cu dinţii de Crimeea şi BARICADEAZĂ întregul bazin al Mării Negre

Marina rusă va instala în Crimeea baterii de rachete sol-aer Buk pentru a proteja întreaga infrastructură militară terestră din peninsulă, în special navele şi submarinele Flotei Rusiei din Sevastopol, de eventuale atacuri ale unor avioane, drone sau rachete de croazieră inamice, a relatat luni în pagina sa electronică semioficiosul Izvestia, preluat de agerpres.

Potrivit experţilor citaţi de ziar, aceste baterii Buk, împreună cu sisteme de rachete antiaeriene S-300 şi S-400, pot închide complet spaţiul aerian al Crimeii şi al Mării Negre, în caz de necesitate.

Este OFICIAL. Moştenitorul Samsung, INCUPLAT într-un MEGA-dosar de corupţie

O sursă din cadrul comandamentului Flotei Rusiei din Marea Neagră a declarat pentru Izvestia că decizia de principiu privind instalarea bateriilor Buk în Crimeea a fost deja luată de Moscova. Noile sisteme de rachete antiaeriene vor intra în componenţa Regimentului de rachete antiaeriene nr.1096 cu baza în Sevastopol. Într-o primă etapă, Moscova va trimite în peninsulă "Buk-M2", iar mai târziu "Buk-M3", o variantă mult mai avansată.

Nu se ştie încă data exactă a instalării acestor baterii. În prezent, în dotarea Regimentului de rachete antiaeriene nr.1096 se află în principal sisteme de rachete "Osa".

La ora actuală, în Crimeea s-au încheiat operaţiunile de desfăşurare a Diviziei nr.51 aerospaţiale şi de apărare aeriană. Aceasta este echipată cu sisteme de rachete antiaeriene S-300 şi S-400, precum şi cu sisteme antiaeriene Pantsir (un sistem combinat cu rază scurtă-medie, compus din rachete sol-aer şi tunuri antiaeriene destinat protecţiei obiectivelor şi zonelor ţintă).

VIDEO Accident GRAV în California: Un avion s-a prăbușit peste un cartier de case. Mai multe victime

"Regimentele Diviziei nr.51 apără obiective strategice importante de infrastructură în Crimeea", a declarat pentru Izvestia expertul militar independent Anton Lavrov. "Regimentul nr.1096 va acoperi obiectivele Flotei Mării Negre şi navele trimise în mare în caz de alertă", a indicat el, adăugând că toate aceste structuri, în caz de necesitate, vor desfăşura o apărare "stratificată" deasupra Crimeii şi în spaţiul aerian al Mării Negre, fiind "capabile să facă faţă celor mai avansate tehnologii ale inamicului".

Până de curând, sistemele de rachete antiaeriene "Buk" se aflau doar în dotarea brigăzilor de apărare antiaeriană din cadrul trupelor terestre. Recent, astfel de baterii au apărut şi în cadrul Forţelor aerospaţiale ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.