Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a AFLAT: Ce va conține, de fapt, MOȚIUNEA împotriva guvernului Sorin Grindeanu

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că fondul moţiunii de cenzură va spune cum PSD a greşit susţinându-l pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-ministru. "O să conţină (moţiunea de cenzură) până la urmă următorul lucru: am greşit când am făcut această nominalizare, acesta o să fie fondul şi o să spună cum am greşit când am făcut lucrul ăsta. Sigur că am greşit. (...) Şi următorul moment va fi foarte greu în nominalizarea viitorului prim-ministru", a susţinut Paul Stănescu, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Victor Ponta, mesaj pentru colegii din PSD: 'Nu intrați în istorie în acest fel' / VIDEO

El a confirmat că PSD discută cu UDMR pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu şi pentru susţinerea unei alianţe de guvernare, dar că până în prezent nu a fost "o discuţie concretă". "Nu a fost o discuţie concretă cu UDMR. Sigur că suntem în discuţii cu UDMR, nu e un secret, să vedem, e o negociere până la urmă şi ştiţi bine că UDMR nu intră într-o alianţă de guvernare până nu negociază nişte lucruri. Şi sigur că vom discuta toate aceste aspecte, dacă putem să acceptăm cererile lor, dacă sunt exagerate probabil că nu, dacă nu sunt exagerate probabil că... Vă închipuiţi că nu vine niciun partid la guvernare fără să negocieze şi UDMR-ul e un foarte bun negociator în momentul în care vine să voteze ceva", a spus Stănescu.

Citeşte şi: E RĂZBOI TOTAL în PSD: 'Vrea să RUPĂ partidul'

El s-a arătat convins că PSD şi ALDE vor avea majoritate în Parlament la votul pentru moţiunea de cenzură, iar ulterior preşedintele Iohannis va numi un premier propus de PSD şi ALDE. "Vom introduce moţiunea de cenzură care va fi semnată, sunt convins, de toţi parlamentarii PSD şi ALDE (...). Sunt voci care spun că nu o să avem majoritate, eu vă asigur că o să avem majoritate şi o spun din interior, pentru că stau de vorbă cu toţi colegii mei, indiferent că sunt în Camera Deputaţilor sau Senat. Şi sigur că vrem să scurtăm cât mai repede această criză, ca să venim imediat cu o propunere de prim-ministru, la Cotroceni să înceapă consultările şi sunt convins că şi preşedintele Iohannis va respecta Constituţia şi va numi prim-ministru de la alianţa care deţine majoritatea în Parlamentul României, PSD plus ALDE", a mai declarat Paul Stănescu.

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a anunţat că organizaţia judeţeană de partid susţine decizia luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD. "Am stat de vorbă în toată această perioadă cu o serie de primari, cu membri ai Biroului Permanent Judeţean, cu membri din comitetul executiv, consilieri judeţeni, toţi au trecut pe la mine şi ne-am consultat despre ceea ce se întâmplă la Bucureşti şi bineînţeles că toţi au fost la unison şi au spus că organizaţia PSD Olt susţine decizia luată de Comitetul Executiv Naţional. (...) În acest moment, din punctul meu de vedere şi al organizaţiei PSD Olt, este 'fostul premier Sorin Grindeanu'", a spus Marius Oprescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.